Vitaminok egy tréning banánban

Áttekintés

A plantainok egy olyan banánforma, amely keményítő ízű, nem édes, mint más banán. Általában evett főzött és pirított vagy sült, plantains különösen népszerű a karibi főzés, és szolgálják a vágott, hasonló a rizs vagy a burgonya. A plantainok táplálóak és jelentős mennyiségű vitamint tartalmaznak, beleértve az A, C, B6 és folát vitaminokat, valamint kisebb mennyiségben más vitaminokat is.

A-vitamin

Egyetlen csésze főtt, töltött palacsinta tartalmaz körülbelül 550 mcg A-vitamint, ami egy átlagos személyre adott napi ajánlott bevételnek valamivel több mint 60 százalékát teszi ki. A University of Maryland Medical Center kijelenti, hogy az A-vitamin elengedhetetlen az egészséges bőr, fogak, csontok, nyálkahártyák és egyéb lágy szövetek megfelelő kialakulásához és fenntartásához. Az A-vitamin szintén elősegíti a jó látást, és segít megelőzni az éjszakai vakságot, állítja az Illinois Egyetem McKinley Egészségügyi Központja.

C vitamin

A C-vitamin áll rendelkezésre. Ezenkívül aszkorbinsavnak is nevezik, ez a tápanyag egy erős antioxidáns, amely segít a szervezetnek megvédeni magát a szabad gyököktől, mérgező vegyszerektől, amelyek károsítják a sejtek sejtjeit. A Colorado Állami Egyetem szerint a C-vitamin fontos szerepet játszik az erős fogak, az ínyek és a kötőszövetek számára a testben, és támogatja a gyógyulást. Az egycsészes csemegeszőlő adag 21,8 mg C-vitamint tartalmaz, ami a napi szükséglet 30 százalékát teszi ki.

B6-vitamin

Úgynevezett piridoxin, a B6-vitamin segít a szervezetnek vörösvértestek termelésében, és támogatja a központi idegrendszert és az anyagcsere folyamatokat, különösen a fehérjéket is beleértve, állítja a Maryland Egyetem Orvosi Központja. Az adagonként 0,5 mg-os adagonként a Bentley-vitamin körülbelül 30 százaléka tartalmazza az átlagember által igényelt B6-ot.

Folsav

A plantainok 52 mg folátot tartalmaznak csészénként, vagyis az Institute of Medicine napi ajánlásának 13% -át. A szervezetben a folát és a B12-vitamin együtt dolgoznak vörösvértestek termelésében. A folát a DNS fejlődéséhez is elengedhetetlen. A diéták folsavval kiegészített terhes nők segítenek a veleszületett születési rendellenességek kockázatának csökkentésében, a McKinley Health Center szerint.

A Plantainok több más vitamint tartalmaznak kisebb mennyiségben. Ezek közé tartozik a niacin kb. 10% -a, a tiamin és a riboflavin 8% -a, a pantoténsav 6% -a, a K vitamin 3% -a és az E-vitamin 1% -a egyetlen csésze főtt, darált tálban.

Egyéb vitaminok