Milyen vitaminok vannak a sörélesztőben?

Áttekintés

A többi élesztőhöz hasonlóan a sörélesztő gomba is. A sörélesztőben található gombák tudományos neve Saccharomyces cerevisiae és Saccharomyces boulardii. Ez egy keserű ízű élesztő termék, amelyet a sörgyártási eljárásban használnak, és népszerű táplálékkiegészítő is. A sörélesztő számos B-komplex vitamint tartalmaz. A Maryland Egyetem Orvosi Központ figyelmeztet a sörélesztővel kapcsolatos lehetséges súlyos gyógyszerkölcsönhatásokra és a cukorbetegek króma jelenlétének köszönhetően fennálló nehézségeire. Az orvos vagy a gyógyszerész segíthet eldönteni, hogy ez jó kiegészítés az Ön számára.

tiamin

A tiamin vagy a B1-vitamin részt vesz a szénhidrátok, zsírok és aminosavak, valamint az alkohol és a glükóz metabolizmusában. Támogatja az idegi funkciót, beleértve a szívét is. A tiamin súlyos hiányossága beriberi-t okoz, amely gyakran halálos kimenetelű betegség, például tünetek, mint a nehéz járás, a kéz és a láb érzésének csökkenése, az alsó lábak bénulása és a mentális zavartság. A tiamin, mint minden B-komplex vitamin, vízben oldódik.

riboflavin

A riboflavin vagy a B2-vitamin fontos szerepet játszik a szénhidrátok és fehérjék metabolizmusában. Támogatja a nyálkahártyák integritását is. A hiány a száj, a szem, a bőr és a nemi szervek sebesülését vagy sérülését okozza.

Niacin

A niacin, vagy a B3-vitamin és a vele rokon vegyületek létfontosságúak a sejtmemóriaben. A niacin vagy prekurzor triptofánjának hiánya súlyos és gyengeséges állapotot eredményezhet, ami a demencia, valamint a bőr és az emésztési problémák kialakulásához vezethet.

Pantoténsav

A pantoténsav vagy a B5-vitamin sok enzimreakcióban szerepet játszik. Ritkán hiány van, de a rossz közérzet, a hasi kellemetlenség és az égő érzés a lábaknál akkor fordulhat elő, amikor a testnek nincs elegendő vitaminnak. A tünetek feloldódnak, ha az egészséges vitaminszintek helyreállnak.

A piridoxin és a B6-vitamin komplexben lévő kapcsolódó anyagok fontos szerepet játszanak a központi idegrendszerben, a bőrben és a vérben. A csecsemőknél a hiány görcsöt okozhat, felnőtteknél vérszegénységet okozhat. Nagy mennyiségű piridoxin mérgező lehet.

A biotin vagy a B7-vitamin lényeges a zsír- és szénhidrát-anyagcserében. A hiány a bőr és a nyelv problémáit okozza, amelyek a vitamin pótlásával oldódnak.

A folsav vagy a B9-vitamin alapvető fontosságú a magzati idegrendszer kialakulásához, ezért nagyon fontos a prenatális vitamin. Szintén részt vesz a vörösvértestek érlelésében az élet minden szakaszában.

piridoxin

Biotin

Folsav