Milyen vitaminok alkalmasak a bőr pigmentációjára?

C vitamin

A bőr pigmentje fontos, hogy segítsen megvédeni a bőrt a napsugaraktól. A pigmentszintek változhatnak az egyének és az etnikumok között. A bőr azon részei is elszíneződhetnek, ahol a pigmentek klaszterek, koagulálódnak vagy szétszóródnak. Ezek az elszíneződések könnyebbek vagy sötétebbek lehetnek, mint a normál bőrszín, és súlyossága eltérhet. De kezelheti az elszíneződést és az általános pigmentek egészségi állapotát, és a funkció képes bizonyos vitaminok folyamatos ellátására.

B12-vitamin

A bőr egészséges egészségének egyik legfontosabb vitaminja a C-vitamin, amely kulcsszerepet játszik a kollagén termelésében a bőrében. A C-vitamin is antioxidáns, és a bőre árnyalatának megvilágítására szolgál, de a bőr pigmentációjának értéke a tirozináz-inhibitor. Ezek az inhibitorok segítenek megakadályozni, hogy a szervezetben lévő enzimek túlzott mennyiségű melanint hozzanak létre – a bőr pigmentjét – olyan bőrkárosodásra válaszul, mint például a napfényre gyakorolt ​​túlzott hatás. Ez sötét foltokat okozhat a bőrön azokon a területeken, amelyeket a napfény keményen égett.

A-vitamin

A hyperpigmentáció a bőr sötétedése a test bizonyos részein. Ez a bőrprobléma a túlzott expozíciótól a napig terjedhet, de számos betegség okozhat. Ennek egyik oka a B12-vitamin hiánya. A B12-vitamin segít szabályozni a bőr pigmenttermelését és helyét, ezáltal megakadályozza, hogy a hiperpigmentáció a bőrt károsítsa és tönkretegye arcát. A B12 vitamin bevitelének legjobb módja a vitamin kiegészítés, vagy a multivitamin egy része.

Az A-vitaminnak számos funkciója van, mint a bõr kezelése, és az egyik elõnye, hogy képes-e kezelni a foltos bõrt, ami a pigment apró elszínezõdésébõl adódik. Az A-vitamin megtalálható a krémekben, mint a bőr tónusának kiegyenlítésére. Ön is megvásárolhatja az A-vitamint, mint kiegészítő, hogy szájon át.