Milyen segédprogramokat használnak?

Áttekintés

Kelp, barna hínár, amely kapszula, folyékony és tabletta formában kapható, számos állítólagos gyógyhatást jelent. Nagy mennyiségű jódot, valamint alapvető vitaminokat és tápanyagokat tartalmaz. A “Gyógynövényes gyógyításra” című könyve szerint a mészkő nagyon magas nyomelemeket tartalmaz. Azonban, mint a legtöbb növényi és alternatív gyógymód esetében, több kutatásra van szükség a tengeri moszat biztonságának és hatékonyságának megerősítésére. Kérjen tanácsot az egészségügyi szolgáltatótól, mielőtt a mogyorót behelyezné az egészségügyi rendszerbe.

Fogyás

A súlycsökkenés magasra emelkedik a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center listáján a tengeri állatok állítólagos felhasználásainak listáján. A Központ szerint a jód-gazdag tengeri moszat természetes kiegészítője az elhízásnak. Mivel a jód serkenti a pajzsmirigy működését, növelheti azt a sebességet, amellyel a szervezet energiát használ fel, ezzel csökkentve a zsírlerakódásokat. Emiatt a kelp hosszú története van, mint a cellulitisz csökkentésére szolgáló gyógyszerek, azok a zsírok, amelyek gyakran megjelenik a combokon.

Székrekedés

A Michigani Egyetem Egészségügyi Rendszer szerint a tengeri moszat enyhe hashajtóként hat a székrekedés enyhítésére. Phyllis A. Balch, a “Gyógynövényes gyógymódra vonatkozó recept szerzője” megjegyzi, hogy a tengeri moszat súlyának csaknem 45 százaléka alginsavból áll, amely vízben megduzzad. Balch kijelenti: “Az Algin gélt képez a belekben, amely bevonja és megnyugtatja a bélfalat, és lágyítja a székletet.

Rák

A kelp természetes antioxidáns. A szabad gyököknek nevezett független oxigénmolekulák szabadon úsznak a testen keresztül, ami károsítja az egészséges sejteket. A Kelp tápanyagai és vegyületei képesek segíteni a szabadgyökök semlegesítését. A MayoClinic.com szerint az antioxidánsok segíthetnek a szervezetben a rák megelőzésében, többek között a betegségekben. Emellett a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center azt állítja, hogy egy patkányokon végzett 2005-ös tanulmány szerint a Kaliforniai Egyetem kutatói, a Berkeley Diétát tartalmazhat, amely segíti a mellrákhoz kapcsolódó nemi hormon csökkentését. A megállapítások azt mutatják, hogy a juhok hormon-moduláló hatása anti-ösztrogénként működhet, csökkentve a mellrákos sejtek azon felosztását, amelyeknek DNS-mutációi vannak, ami a mellrák kockázati tényezője. Mindazonáltal, minőségi humán vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy megerősítsük a tengeri állatok felhasználhatóságát a betegség szempontjából.

Hypothyreosis

Konfliktusos jelentések állnak fenn a tengeri állatok hatásosságáról, mint a hypothyreosis kezelésére, más néven underactive pajzsmirigynek. A jódban gazdag, tengeri moszatot a növényi és alternatív gyógyászatban használják a pajzsmirigy túlzott funkcionális aktivitásának kezelésére, amely normális növekedés és anyagcserét szabályozó mirigy. Számos emberi tanulmány vizsgálta a tengeri moszat hatását a pajzsmirigyre. Egy 2003 New Mexico Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy a mészhéjú állatok stimulálják a lassú metabolizmust a posztmenopauzás nőkben a pajzsmirigy-stimuláló hormonok szintjének emelkedésével, azonban a MedlinePlus figyelmeztet arra, hogy míg a kutatás a méhcsalád hatékonyságát a hypothyreosis kezelésére utalhatja Hogy teljes mértékben támogassa ezt az állítást. Valójában szerintük a “gyógynövényes gyógymódra vonatkozó receptek” szerint a japán tengerparti városokban végzett tanulmányok, ahol nagy mennyiségű tengeri moszat fogyasztanak, azt mutatják, hogy a mogyoró étrend hozzájárulhat a hypothyreosisban. A kutatók azt találták, hogy míg a tengeri moszat rendszeres fogyasztása először stimulálja a pajzsmirigy-aktivitást, valójában az extrém használatú aktivitást eredményezheti.