Milyen gyümölcsök és zöldségek kiválóak a vér elvékonyodásához?

Sok étel, amit eszel, csillapíthatják a véredet. A specifikus gyümölcsök és zöldségek gazdag vitaminokkal, például az E-vitaminnal vagy szalicilátokkal, amelyek vérhígító hatásúak lehetnek. Ha már véralvadásgátló gyógyszert szed vagy aggódik a vékonyodó vér miatt, akkor tudnia kell ezekről a természetes vérhígítókról. Beszéljétek meg aggodalmát az egészségügyi szolgáltatóval.

A kiwi gazdag C-vitamin, kálium, rost, magnézium és rézforrás. A kiwi segíthet a véredzésben, a véralvadás csökkentésében és a vér zsírtartalmának csökkentésében. Ezt a gyümölcsöt meg lehet enni a vetőmaggal és a héjjal együtt.

Az E-vitamin vérrétegző hatása van a szervezetben. Ez a hatás fokozható bizonyos anyagok, például kondroitin kivételével. Továbbá, ha magas E-vitamin bevitelt és alacsony K-vitamin bevitelt fogyaszt, növelheti a vérzés kockázatát. Lehet, hogy az E-vitamint étrendi formában vagy kiegészítő formájában kapja. Az E-vitamint tartalmazó gyümölcsök és zöldségek közé tartoznak a kivi, a mangó, a paradicsom, a spenót és a brokkoli. Az E-vitamin ajánlott napi bevitele felnőtteknek 15 mg.

A szalicilátok olyan anyagok, amelyek blokkolják a K-vitamin, véralvadásgátló vitamin hatását. Néhány étel, amelyet magas szalicilátban fogyaszthat: mazsola, áfonya, szőlő, eper, narancs, cseresznye és szilva. Szükség lehet a szalicilát-gazdag gyümölcsök bevitelére, ha aggódik a vér vékonyodása miatt.

kivi

Gyümölcsök és zöldségek gazdag E-vitaminban

Gyümölcsök és zöldségek magas szalicilátok