Milyen előnyökkel jár az arcod gyantázása?

Áttekintés

A gyantázás egy olyan eljárás, amely akkor, ha helyesen elvégezhető, hetekig sima és szőrzetlen lehet. Az Oklahoma State Cosmetology Board megállapítja, hogy a gyantázás kényelmes és hatékony, ezért nyitva hagyhatja Önt is az arc kényes bőrének fertőzésére. Vegyünk óvintézkedéseket azáltal, hogy egy licenccsel rendelkező kozmetológust választunk, hogy meggyógyítsuk az arcát, és ragaszkodjunk az arcápolási termékekhez és a sminkhez kapcsolódó irányelvekhez. A megfelelő gondossággal könnyedén láthatja az arcszőrzet gyantázásának előnyeit más módszerekhez képest.

Nincs tányér

Amikor borotválkozol az arcodon, az arcszőrzet levágódik a bőr felszínén, homályos szegélyű. Amikor elkezd nőni, akkor borostyán formájában növekszik. Míg egy öt órás árnyék a legtöbb ember számára rendben van, szörnyen nő. A gyantázás megszünteti az egész hajszálat, vagyis természetesen megnő, és anélkül, hogy a borotválkozás megnehezíti a borotválkozást.

Hosszabb eredmények

Ahogy az egész haj eltávolodik az arcodról, sokkal hosszabb ideig tartó sima bőrre garantálható, jegyzi meg a MyHairWorks.com. A haj gyökerét teljesen eltávolítják, ami azt jelenti, hogy meg kell reformálni a gyökérből, mielőtt újra megjelenik az arcán. A legtöbb viasz munka, attól függően, hogy milyen gyorsan nő a hajad, akár két hétig is eltarthat. A borotválkozás vagy szőrtelenítés használata legfeljebb öt napig tart.

Pontosság

Az arcod felszívásával Ön vagy szalon technikusa teljes körűen ellenőrizheti, hogy az arcod mely részei viaszolódnak és érintetlenek maradnak. Például, ha a szalon technikusa a szemöldök körül dolgozik, biztos lehet benne, hogy csak a viaszos területet távolítják el, és tökéletesen alakú szemöldökét hagyja maga elé. A gyantázás nagyobb pontosságot biztosít a borotválkozásnál, mivel a hajat csak akkor távolítják el, ha viasz van rajta. Ez ideális az arcodon lévő apró helyekre, amelyek gyantázásra és formázásra szorulnak.

Kevesebb haj

Minél több viasz, annál kevesebb hajat fogsz nőni, jegyzi meg az OnlineSurgery.com. A gyantázás végül károsítja a szőrtüszőt. Miután ismételten megtörtént az arcodon, a tüsző leállítja a haj termelését és hajszálmentessé válik. Természetesen a szőrnövekedés csökkentése és lényeges megszüntetése több évig is megtörténhet, de a borotválástól eltérően minden egyes alkalommal viaszodni kezd. Ez különösen akkor hasznos, ha zavarban vagy az arcodon.

A hajszálmentesítési lehetőségekkel, például a lézeres szőrtelenítéssel összehasonlítva, a gyantázás meglehetősen olcsó lehetőség hosszú távú eredményekkel. Ha maga elvégzi a munkát, akkor még többet megtakaríthat.

Költség