Milyen előnyökkel jár a worcestershire mártás?

Megnövelt immunitás, jobb hangulat, bőr és haj

A Worcestershire mártás ízeket ad hozzá a csirkemell, a pulyka, a marhahús, a chili, a tészta és a saláták számára, de a finom ízű ételek nem az egyetlen előny, amelyet a Worcestershire szósz felhasználásával érnek el. Ez a fűszer olyan vitaminokkal van tele, amelyek javíthatják számos egészségi állapotot.

Védelem a szabad radikális károk ellen

A Worcestershire szósz képes növelni az immunrendszer működését, mivel B6 vitamin tartalmú ételeket tartalmaz, mint például a melasz, a fokhagyma, a szegfűszeg és a chili paprika kivonat. A B6-vitamin segít a vörösvértestek kialakulásában, és segít az idegrendszer egészséges állapotának megőrzésében. A Worcestershire szósz, amely B6 vitamin tartalmú összetevőket tartalmaz, szintén megőrzi a blues-t. További előny az egészséges bőr. A Worcestershire-mártásban lévő összetevők közül néhány E-vitamint tartalmaz, ami szintén hozzájárul az erős immunrendszerhez. Ezek az ételek szardella, szegfűszeg és chili paprika kivonat. Antioxidánsok, amelyek védelmet nyújtanak az öregedés ellen, javítják a bőr megjelenését, és megfékezik a hajhullást.

Védelem a túlzott vérzés ellen

A Hatóság szerint a C-vitamin megvédheti a szervezetet a szabad gyökök okozta károktól. A Worcestershire-mártást a C-vitamin összetevőkkel, például fokhagymával, hagymával, szegfűszeggel és chili-bors kivonattal készítik. A C-vitamin egy antioxidáns, amely segít megelőzni a rákot és a szívbetegséget. A fiatalabb megjelenésű bőr egy másik előny, amelyet a Worcestershire-mártással fogyasztanak, mivel a C-vitamin a kötőszövet legnagyobb részét képező kollagén támogatója.

Továbbfejlesztett emésztés

A “Linda Page Healthy Healing, All New Eleventh Edition” szerzője szerint “K-vitamin nyújt védelmet a vérzés ellen. A K-vitamin különösen előnyös azoknak a nőknek, akik erősen vérzik, amikor az időtartamuk van, mivel segít csökkenteni az elveszett vér mennyiségét. Az oldal azt is kimondja, hogy a K-vitamin segít megállítani a csontveszteséget. A Worcestershire-mártásban összetevőként felvett K-vitaminok a szardella, a szegfűszeg és a chili paprika kivonat.

Jobb a mentális egészség

A niacin segíti az emésztést, és megtalálható a szardellafélékben, amely kulcsfontosságú összetevője a Worcestershire-mártásban. A Worcestershire-mártás fogyasztása erősítheti az oszteoartritusos betegeket is, és elősegítheti az ízületek jobb működését.

A tirozin tartalmú Worcestershire-mártással készült összetevők hasznosak lehetnek az idegek számára, és hozzájárulhatnak az egészséges gondolkodáshoz. A tiamin a mozgássérültek számára is segíthet. A Worcestershire mártással készített élelmiszerek közé tartozik a hagyma és a chili paprika kivonat.