Milyen előnyökkel jár a saját kenyér sütése?

Áttekintés

A házi kenyér megnyugtató, meghívó szaga eléggé indokolt ahhoz, hogy kipróbálja az otthoni sütést. Az otthoni kenyér is több tápanyagot és kevesebb adalékanyagot kínál, mint a kereskedelemben kapható kenyér. Bár a kenyérsütés időt és finomságot igényel, a saját kenyerek sütésének ízlése és táplálkozási hatása megéri az erőfeszítést.

Egészségesebb összetevők

Kiválasztja az összes hozzávalót, amely belép a házi kenyérbe. Kiválaszthatja a legmagasabb minőségű liszteket – vagy őrölheti a saját – lievening szereket, tojásokat és tejet. Ön is ellenőrzi a cukortartalmat, és nem kell aggódnia a magas fruktóz-kukoricaszirup vagy dextróz hozzáadásával, amelyek üres kalóriákat kínálnak. Hacsak nem önmagát adják hozzá a margarinhoz vagy a növényi rövidítéshez, a házi kenyér nem tartalmaz transz-zsírokat, hanem szív-egészséges telítetlen zsírokat, például olajbogyót vagy sáfrányolajat használhat. A kereskedelemben kapható kenyerek gyakran tartalmaznak tartósítószereket és mesterséges összetevőket, hogy meghosszabbítsák az eltarthatóságukat és fokozzák az ízt, míg a házi kenyerek nem.

Alsó nátrium

Sok kereskedelmi forgalomban kapható kenyér szeletenként több mint 130 mg nátriumot tartalmaz. Ha saját otthonában készíti el magát, akkor korlátozhatja a só mennyiségét a kenyérben.

Teljes kiőrlésű gabonák

Az USDA legalább 3 oz-ot fogyaszt. A teljes kiőrlésű nap. A kereskedelmi kenyéren található címkék arra engednek következtetni, hogy több teljes szemetet tartalmaznak, mint amennyit valójában. Amikor otthon kenyeret készítesz, biztos lehet benne, hogy a receptben szereplő teljes kiőrlésű gabonák mennyisége. 100 százalékos teljes kiőrlésű lisztet vagy egyéb teljes kiőrlésű lisztet használhat. A teljes búzaliszt több rostot és tápanyagot tartalmaz, mint a finomított fehér liszt. Amikor saját kenyeret sütesz, kísérletet tehet azzal, hogy hozzáadhat más gabonát vagy összetevőket a táplálkozás növeléséhez. Vegye figyelembe az omega-3 zsírsavak földi lenmagját, az egész zabot az oldható rostokhoz vagy a quinoa liszthez fehérjét.

Allergén-mentes

Ha súlyos ételallergiája van, akkor kenyérsüteményeit testreszabhatja, hogy elhagyja a sértő összetevőket. Azon túlmenően az általa fertőzött berendezésekkel előállított kenyerek is előállíthatók, amelyek nem tartalmazzák az allergéneket. Saját kenyér készítése megakadályozza a keresztszennyeződés szinte minden lehetőségét.