Milyen előnyökkel jár a lucerna étrend-kiegészítő?

Áttekintés

Bár az ókori arabok úgynevezett lucerna “minden élelmiszer atyja”, a lucerna-kiegészítők nem ajánlott, mint az elsődleges kezelés minden orvosi kérdés. Ehelyett az A, D, E és K vitaminokat tartalmazó lucerna levéltabletta a hagyományos gyógyászati ​​technikákkal együtt alkalmazható különböző egészségi állapotok, köztük osteoporosis, ízületi gyulladás és bélfekélyek enyhítésére. Nem mindenki részesül a lucerna-kiegészítők előnyeiből. A terhes nők, a premenstruációs szindróma, a szénanátha és az autoimmun betegségben szenvedő nőknek kerülniük kell a kiegészítést. A lucerna táplálékkiegészítő kezelés megkezdése előtt ellenőrizze az egészségügyi szolgáltatót.

K-2 vitamin előnyei

Phyllis A. Balch, a “Gyógynövényes gyógyításra” című könyv szerzője szerint Japánban végzett klinikai vizsgálatok azt jelzik, hogy a lucerna leveleiben és más zöld levelében található K-2 vitamin részleges haszonnal jár, ha osteoporosis kezelésére használják. A kiegészítő segít csökkenteni az ösztrogénhiány által okozott csontveszteséget a D-vitaminnal való kölcsönhatásban új csontok kialakítása érdekében, továbbá Balch kifejti: “A lucerna különösen hasznos a K-vitamin helyettesítésére, amelyet a kezelés során számos gyógyszerrel, például amoxicillánnal, Gentamicin és tetraciklin. ” Továbbá, a K-vitaminban gazdag lucerna-kiegészítők segítik az orrvérsejtek enyhítésében a véralvadást általában.

Ízületi gyulladás

Alfalfa hosszú története van az ízületi gyulladásnak az indiai ayurvédikus gyógyászatban, Dr. C. Norman Shealy “gyógyító jogorvoslat” című könyvében. Ez nem csak a gyulladást csökkenti, hanem csökkenti az arthritishez kapcsolódó folyadékretenciót. A Washington Állami Egyetem az arthritis egyik legjobb növényi jogorvoslati eszközét írja fel, hozzátéve: “A klinikai kutatások azt mutatják, hogy a 10-ből legalább egy-két személy nagyon jól reagál a lucerna használatára, és a fájdalmas tünetek szinte teljes csökkenését tapasztalja.

Intesztinális fekélyek

Az ízületi fájdalom enyhítésén túl a vitaminok és egészséges táplálék-kiegészítők honlapján szerepel, hogy a lucerna antibakteriális, gombaellenes és antioxidáns tulajdonságai segítenek a bélfekélyek gyógyításában. A bioflavonoidok és az A-vitamint gazdagok, az alternatív gyógyász szakemberek már régóta használják a lucerna-kiegészítőket a bélfekélyek kezelésére jó eredménnyel Phyllis A. Balch szerint. A bioflavonoidok, az antioxidáns növényi vegyületek csoportja a kapilláris erejének megteremtésére és a gyomor bélés gyulladásának csökkentésére szolgál. Bár a lucerna A-vitaminja előnyökkel jár a gyomor egészségének fenntartásában, a táplálék-asszimilációban segítik a táplálék-kiegészítő enzimek. Emellett a Washington Állami Egyetem dicséri a lucerna nagy koncentrációját a könnyen emészthető és asszimilált tápanyagokból, amelyek lúgosítják és méregtelenítik a testet.