Milyen előnyökkel jár a kókusztejpor?

Áttekintés

A kókusztej a teahez hasonló módon jön létre, ha a gyümölcs rostos húsát megőrzi és szigorúan feszült. A megmaradt kókuszkát száraz állapotig préseljük, végül kókusztejet hozzunk létre habos krémmel, amely lehűl a felszínre. A maradék kókuszból a teljes víz eltávolításával keletkezik porított kókusztej. Az Egyesült Államok Dairy Export Council szerint a tej megőrzi az eddigi minden egészségügyi előnyét, levonva a vízben oldódó vitaminokat. Próbálja hozzá porított kókusztej a következő recepthez, hogy teljes mértékben kihasználja a következő egészségügyi előnyöket.

Oxigén támogatás

A kókusztejporban található nagy mennyiségű vas a DNS szintézisében és az elektronsok szállítása a mitokondriumok és az oxigén sejtjeihez a szervekhez a hemoglobin, a vörösvérsejtek primer fehérjéjén keresztül. A Linus Pauling Intézet szerint a hemoglobin a test vasbetegségének mintegy kétharmadát képviseli. A hemoglobin fő szerepe a tüdőből a test többi részére átvitt oxigén szállításához kulcsfontosságú a szívverés, izomfáradás és vérszegénység megelőzésében.

Antimikrobiális

A nigériai University College kórházban végzett kutatások nemrég tanulmányozták a kókusz hatékonyságát a Candida különböző fajainak kezelésében. Az eredmények azt mutatták, hogy a Candida törzsek hajlamosabbak a 100 százalékos koncentrált kókuszdióolaj gombaellenes ágenseire, mint a gyógyszeres gyógyszerkészítmények. Mary Enig biokémikus kutatása szerint ezek az eredmények tükrözik a kókuszdióban található közepes láncú zsírsavak munkáját, amelyek a baktériumokat, gombákat és élesztő mikroorganizmusokat deaktiválják.

Disease Fighting

Enig kutatása szerint a kókuszdióban található egyedülálló telített zsírsavak 50% -át laurinsavaknak hívják, a monolaurin betegségtámasztó anyag előfutárai. A laurinsav és a monolaurin betegségcsökkentő hatásai együtt járnak azáltal, hogy lebontják az olyan vírusokat, mint a herpesz, az influenza, a kanyaró és a HIV. A kókuszdió monolaurint a kutatók is találják, hogy megzavarják a baktériumok DNS-transzferálódását, a vírus összeszerelését és érését.