Milyen előnyei vannak a grapefruit tablettáknak?

C vitamin

Az emberek, akik fogyni akarnak, gyakran gravitálják az olyan diétacsorákat, mint például a Grapefruit Diet, amely követéseit követeli meg, hogy fél étkezési grapefruitot fogyasztanak. De mi van, ha nem szereted a grapefruit ízét? Nos, több gyártó lépett be a súlycsökkenési piacon grapefruit tablettákkal, koncentrálva a grapefruit táplálkozását egy könnyen lenyelhető kapszulába. Az összetevők az adott márkanevtől függően változnak, de a legtöbb grapefruit tabletta porított grapefruit tartalmaz, ugyanolyan általános előnyökkel járva.

Fogyás

A porított grapefruitból készült grapefruit tabletták magas C-vitamint tartalmaznak, ami széles körű egészségügyi előnyökkel jár. A kutatások azt mutatták, hogy a C-vitamin elősegíti a szív- és érrendszeri egészséget, csökkenti a közös hideg tüneteit, és megakadályozza a szabad gyökök károsodását, ami egyébként olyan betegségekhez vezethet, mint az asztma, az osteoarthritis és a reumás ízületi gyulladás.

Alacsony koleszterinszint

Számos grapefruit tabletta pektint tartalmaz, amely a növények sejtfalaiban található vízben oldódó szálas formában található. A grapefruit tabletták magas pektintartalma segíthet a felhasználóknak abban, hogy teljes mértékben érezzék magukat, ami a kalóriabevitel természetes csökkenéséhez vezet, ami súlycsökkenéshez vezethet. A pektin is segíti az emésztési folyamatot, gyorsítja az emésztést és a hulladék eltávolítását, ezáltal elősegítve a súlyvesztést.

Atherosclerosis

Még bizonyíték van arra is, hogy a grapefruit segít megelőzni a szívbetegségeket. A “Journal of Agriculture and Food Medicine” című tanulmány szerint a grapefruit csökkenti a rossz koleszterinszintet és csökkenti a triglicerideket. Az emelkedett koleszterin szívbetegséghez és gyenge szív- és érrendszeri egészséghez vezethet.

Prosztata

A grapefruit pektin, amely számos grapefruit-tabletta fő összetevője, a zsírlerakódások következtében küzd az ateroszklerózissal vagy az artériák szűkületével szemben. A Floridai Egyetem Orvostudományi Egyetem kutatói az ateroszklerózisból származó grapefruit pektin védett sertéseket határozták meg, és gátolták a magas vér koleszterinszintjét.

A grapefruit megkülönböztető, rózsaszínű piros színt kap a likopintől, ami fitonutriens. A likopin antioxidánsként hat a káros károsodást okozó szabad gyökök elleni küzdelemhez. Az “Ázsiai Csendes-óceáni Journal of Clinical Nutrition” című tanulmány azt is jelzi, hogy az olyan élelmiszerekből származó likopin, mint a grapefruit, kombinálva a zöld teával, szinergikus hatást fejt ki a prosztatarák ellen. A 130 beteg részvételével végzett vizsgálat kimutatta, hogy azok a férfiak, akik a legtöbb likopénben gazdag ételeket fogyasztottak, 82% -kal kevesebb eséllyel rendelkeztek a prosztatarák kialakulására.

Méregtelenítés

Nem csak a grapefruit tabletták szálát segítik a hulladék eltávolításában, de a grapefruit is serkenti a máj enzimek termelését, amelyek mérgező vegyületeket állítanak elő a szervezetből. Ezeknek a káros vegyületeknek a kipirulása a potenciális rákkeltő anyagokat is rágja fel, segítve a rák elleni védekezést.