Milyen élelmiszerek magas finomított cukrokban?

Áttekintés

Az amerikaiak naponta átlagosan 350 kalóriát fogyasztanak, a Harvard School of Public Health szerint. Nagy mennyiségű finomított cukor fogyasztása negatív egészségügyi következményekkel járhat. Válasszon olyan élelmiszereket, amelyek természetes cukorszintje alacsony, és nem tartalmaznak kifinomult cukrot. Számos feldolgozott élelmiszerhez cukrot adnak hozzá ízhez és megőrzéshez. Ezért ellenőrizze a tápértékjelölést és az összetevőket a hozzáadott cukrok esetében.

Édesség

A cukorka, a sütemény, a fánk, a sütemények és más édességek nyilvánvalóan nagy mennyiségű cukrot tartalmaznak. Határozza meg ezeknek az ételeknek a fogyasztását különleges alkalmakra, például születésnapokra, évfordulókra vagy más ünnepekre, és nem napi fogyasztásra. Ha valami édeset szeretne, válasszon egy egészségesebb alternatívát, például gyümölcsöt. A sütőipari termékek otthon történő elkészítésekor a cukor mennyisége akár felével csökkenthető a cukorgyártás csökkentése érdekében.

italok

Az italok sok finomított cukrot elrejthetnek. A gyümölcs ízesített italok, például a gyümölcs koktél és a gyümölcshúzó cukrot adhatnak hozzá, és kevés igazi gyümölcsöt nem. A limonádé, a szóda, az ízesített csemegekukoró és a gömböcskék nagyon nagy mennyiségű cukrot is tartalmazhatnak. Az emberek gyakran nem ismerik, illetve nem veszik figyelembe az italok kalóriáit és cukrot. Ellenőrizze a táplálkozási címkét, mielőtt italot inni. Még 100 százalékos gyümölcslevek nagy mennyiségű cukrot tartalmaznak, még akkor is, ha természetes. A Harvard School of Public Health javasolja, hogy a gyümölcslé bevitelét napi 4 és 6 uncia között korlátozzák, és a vizet választják első italválasztékként.

Gabona

A cukortartalmú gabonafélék, amelyek főleg a gyerekek felé irányulnak, nagy mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmaznak. Azonban még néhány, a felnőtteknek készült egészséges reggeli gabonafélék is tartalmazhatnak nagy mennyiségű hozzáadott cukrot. Válassz olyan gabonaféléket, amelyek kevesebb mint 5 gramm cukrot tartalmaznak. Adj hozzá gyümölcsöt egyszerű selymes gabonákhoz hozzáadott édességhez.

Feldolgozott ételek

A cukrot olyan ételekben rejtették el, amelyeket nem számíthat. A fűszerek, mint a ketchup, a barbecue mártás és a salátaöntetek, hozzáadhatnak cukrot. Minden 1 evőkanál adag ketchup tartalmazhat egy teáskanál cukrot. Tészta szószok, fagyasztott ételek, konzerv gyümölcsök és zöldségek is tartalmazhatnak hozzáadott finomított cukrot.

Az American Heart Association azt javasolja, hogy az amerikaiak korlátozzák a cukrot, hogy elkerüljék az olyan dolgokat, mint az elhízás és a szívbetegség. A nők esetében az AHA azt javasolja, hogy a hozzáadott cukorfogyasztás napi 24 grammra vagy 6 teáskanálra korlátozódjon. A férfiak esetében az AHA azt javasolja, hogy a hozzáadott cukorfogyasztást napi 36 grammra vagy 9 teáskanálra korlátozzák. Az asztali cukor, a nádcukor, a fehér cukor, a barna cukor, a kukorica-szirup, a fruktóz-kukorica-szirup, a szacharóz, a fruktóz és a glükóz más szavakkal szolgálnak a cukor hozzáadására.

Ajánlott szintek