Mikor újra biztonságos a szex?

A tested tudja

A legfontosabb dolog az, hogy meghallgassuk a testedet: Készen állsz a hüvelyi közösülésre? “- kérdezte Dr. Natasha Withers, a Manhattan egyik orvosi csoportja. “Ha kellemetlen vagy fájdalmasnak érzi magát, határozottan ne folytassa.

Ne felejtse el a fogamzásgátlást

“Általában tanácsot adunk az új anyukáknak, hogy várjanak hat héten át a szülés után, hogy teljes szexuális kapcsolatot tarthassanak.Ez az a pont, amikor az ön nyomon követése után normál hüvelyi szülés következett be, kérdezze meg kezelőorvosát, ha Meggyógyult ahhoz, hogy folytassa. ” Azoknál a nőknél, akiknél volt C-szekció, ha nincs fájdalom, és jól gyógyulsz, a tanácsot is várhatod hat hétig.

A jó hír az Ön számára – és a partnere -, hogy a szelíd, nem átható szexuális tevékenység folytatható, amint két héttel a szülés után, ha készen állsz rá, mondta Withers.

Számos probléma késleltetheti a nő intimitás iránti készségét. “Ha súlyos szakadt vagy kopás következett be a szállítás során, és szükség van a varratokra, vagy bármilyen duzzanatod van, hosszabb ideig kell várni” – mondta Withers.

A születés utáni időszakban sok nő hármas szárazságot tapasztal, gyakran először életük során, hormonális változás miatt. Az ösztrogén szintek csökkenést mutatnak a születés utáni és szoptatás alatt, ami a természetes nedvesség hiányához vezet. Nincs ok a riasztásra, ajánlott Aller, egyszerűen használjon extra kenőanyagot. Általában, ha abbahagyja a szoptatást, a nedvességtartalma visszatér a normális szintre.

Érdekes módon, Withers elmondta, hogy a családtervezési módszereket alkalmazó nők esetében a “legfontosabb szexuális téma, amelyről orvosával a terhesség utáni megbeszélést folytatják, a fogamzásgátlás.”

Bár sokan úgy vélik, hogy nem lehet terhességet várni a szülés után vagy a szoptatás alatt, ez nem igaz. “Beszéljen orvosával a fogamzásgátlásáról, mielőtt vagy közvetlenül a gyermeke után” – mondta Withers. “Az a gondolat, hogy nem lehet teherbe esni, egy mítosz, a szoptatás nem akadály. .”

Mivel az újszülöttek igényei gyakran elárasztják az új anyukákat, Withers azt tanácsolta egy olyan módszer használatával, amely minimális karbantartást igényel. Ajánlott egy fogamzásgátló injekciót, amely nyolc-tizenkét hétig tart, hormonfelszabadító gyűrűk, amelyek mindegyike három héten át hatásos, vagy olyan IUD, amely éveken át életben maradhat. “Gyakran előfordul, hogy a fogamzásgátló gyűrűket a méhbe helyezzük” – mondta Withers.

Végül, egészséges testtartása a boldog szexuális élet megőrzése mellett szól, hogy nyitott és őszinte az orvosoddal.