Mi okozza a szagot a nőknél?

Áttekintés

A rossz szagú szag kellemetlen állapot, amely egyes nőket sújt. Bár a szag általában ártalmatlan, ez jelezheti az alapvető egészségügyi állapotot. Ezért fontos tudni, hogy miért fordul elő a rossz szag. Ezeknek az információknak a segítségével meg tudja határozni, hogy az ok normális vagy potenciálisan káros-e, valamint hogy tudja-e, hogyan kell megszüntetni. A testszaga nemcsak tükrözi a testébe helyezett dolgokat, hanem azt is jelezheti, hogy mi történik a testében.

A fizikai aktivitás

Ha meleg környezetben vagy fizikai tevékenységet végez, teljesen természetes és egészséges az izzadság, a CNN Health honlapja szerint. Amikor a belső testhőmérsékleted emelkedik, az apocrine mirigyek az ágyékban és a hónaljban értesülnek az Ön autonóm idegrendszeréről. A mirigyeket arra utasítják, hogy zsíros izzadságot bocsássanak a mirigy tubulájába. Miután a tubulus fala megszorul, a verejték a bõr felszínéhez vezet, ahol baktériumok bontják le. A baktériumok működése során a bomlás gyakran rossz szagot eredményez. Ez a szag szappannal végzett zuhanyozással kiküszöbölhető. Használjon mosogatószert olyan területeken, ahol a súrlódás hozzájárulhat a problémához. Használjon dezodor szappant, ha erősen izzad.

Trimethylaminuria

A trimetilaminuria egy olyan genetikai állapot, amely befolyásolja a szervezet azon képességét, hogy lebontja a trimetil-amint, amely vegyület a szervezet által létrehozott, míg az élelmiszer emésztését végzi, a Genetics Home Reference szerint. Ha túl sok trimetil-amint kap a szervezetben, a lélegzetedet, a vizeletet és a verejtéket halálos szagot bocsátja ki. A genetikai vizsgálatot orvosa végezheti. Ha úgy találják, hogy a betegségben szenved, orvosa alacsony dózisú antibiotikumokat írhat elő, amelyek segítik a baktériumok termelését. Az állapot hatásainak enyhítéséhez kerülje a kolin tartalmú ételeket, például a szójababot és a tojássárgáját.

Fertőzés

A bakteriális vaginózisnak vagy élesztőgomba-fertőzésnek nevezett fertőzés a GirlsHealth.gov szerint azt állítja, hogy a baktériumok felszaporodása miatt a szagok szagot okoznak a nőkben. Gyakran előfordulhat, és számos okból előfordulhat, többek között abban az esetben is, ha a normál védőbaktériumokat antibiotikumokkal vagy egyéb orvosi kezelésekkel vagy étkezési egyensúlytalanságok miatt felszámolja. A hüvelyből származó folyadék megjelenik a megfogyott tejből vagy túróból . Ez lehet szürke vagy tejszerű fehér folyadék. Ha a betegség továbbra is fennáll, forduljon orvoshoz az gombaellenes gyógyszeres kezeléshez. A joghurtot az élő kultúrákkal vagy probiotikumokkal kiegészített táplálékkiegészítőkkel segítik a hüvelyi élesztőfertőzések kezelésében és megelőzésében. A fertőzéssel járó illat csökkentése érdekében naponta fürödni és minden nap tiszta, száraz alsóneműt viselni.