Mi okozza a görcsöket és a barna foltosodást?

méhnyak

A normális menstruáció a méh bélés elváltozását jelenti, hogy jelezze az új reprodukciós ciklus kezdetét, és ez az egyéntől függően minden 28-35 napban jelentkezik. A foltosodás rendellenes vérzés a normális menstruációs ciklusok között. A pikkelyzéshez gyakran társuló barna szín általában előfordul, amikor a vér a szokásosnál hosszabb időt vesz igénybe, és kilép a testből. A barna foltok okozta körülmények gyakran hasi görcsöket is okoznak.

Méh fibroidok

A cervicitis szó szerint a cervix gyulladását jelenti, amely a méh keskeny vége. A Medline Plus megjegyzi, hogy a cervicitis egy meglehetősen gyakori állapot, amely a nők kb. Felét érinti. A cervicitis általában szexuális úton terjedő fertőzés következtében alakul ki, de időnként a kémiai irritációnak, a membránnak és az óvszereknek okozott allergiáknak tulajdonítható. A cervicitis tünetei közé tartoznak a barna foltok az időszakok között, az együttérzés során vagy után, szokatlan hüvelyváladék, görcsök és nyomás a hasban és a medencében. A cervicitis legtöbb esetét sikeresen kezelni lehet egy sor antibiotikummal. Azokban, akik nem reagálnak a gyógyszerekre, kisebb műtétekre lehet szükség.

Az endometriózis

A méh mióma jóindulatú daganat, amely a méh bélésében nő. A fibroidok különböző formájúak lehetnek, és mérete a legkevésbé több centiméter átmérőig terjedhet. Az méh mióma általában csoportokban fejlődik, ritka, hogy egyetlen fibroidot lát. A májgyulladás oka ismeretlen, de a Női Egészség megjegyzi, hogy a hormonális egyensúlyhiány és a genetika kombinációját feltételezik. A májgyulladás kialakulásának kockázata növekszik a korral és az elhízott betegekben. A méhnyálkahártyák tünetei közé tartoznak a petefészek és a hasi görcsök között gyakoriak a vizeletürítés, a fájdalom a szexuális viszonylatban, az alsó hátfájás és a hasi teltség között. Néhány méhcsalád annyira kicsi, hogy nem igényel kezelést, de a nagyobb méhnyaknak szükségük lehet a fibroid önmagában vagy az egész méh eltávolítására, mondja a Női Egészség.

Az endometriózis olyan állapot, amely akkor következik be, amikor a méhhez kötődő szövet, amelyet endometriumnak neveznek, más reproduktív szervekben, például a petefészkekben és a petevezetékekben növekszik. Az endometrium a menstruáció alatt elszappanozott szövet, és hasonlóan viselkedik, ha más szerveken is jelen van. Az endometrium a petefészkekből és a petevezetékekből fakad, és barna pöttyöket okoz. A vér egy része csapdába kerülhet, ami kismedencei fájdalmat és görcsöket okozhat. Az endometriosis egyéb tünetei közé tartozik a fájdalmas időszakok, a nehéz időszakok és a meddőség. A Mayo Clinic megjegyzi, hogy az endometriózis oka még ismeretlen. Az endometriózis kezelése változó, de általában fájdalomcsillapításokat, hormonterápiát és műtéteket tartalmaz.