Mi okoz túlzott izzadást?

Áttekintés

Amikor az idegrendszer felismeri a test túlmelegedését, megváltoztatja a légzés és a véráramlási mintázatokat, ami miatt az ember hűsítő mechanizmust veszít. A gyulladás történhet bárhol a testben, de általában a hónaljhoz, a kézfejhez, a lábhoz és az archoz kapcsolódik. A Mayo Clinic kutatása szerint a túlzott arc izzadás vagy az arc hyperhidrosis hatása az amerikaiak mintegy 2,8 százalékát érinti. Nagyon kényelmetlen lehet, a napi rutinokat és a társadalmi tevékenységeket zavarhatja.

Átöröklés

A túlzott izzadás az elsődlegesen a genetikától függ, a weboldal szerint a túlzott izzadás információ. Tény, hogy az emberi lény két és négy millió verejtékmirigy között van a bőr dermis rétegében. A mirigyek mennyisége és helyük közvetlen kapcsolatban áll az öröklődéssel. Más szavakkal, ha az arc hyperhidrosisában van, akkor nagyon valószínű, hogy a család egy másik tagja is nagy számú aktív verejtékmirigy az arc és a fejbőr is.

Szabálytalan agy és idegi tevékenység

A szimpatikus idegrendszer, amely az autonóm idegrendszer részeként felelős a “védekezésért” a veszélytől, arra utasítja az agyat, hogy a verejtékmirigyeket a környezeti feltételeknek megfelelően kapcsolja be és ki. Ha az ideg nem működik megfelelően a fecskendező vagy más idegrendszeri megbetegedés miatt, az idegrendszer vegyes jeleket küld a hypothalamusnak, amely a verejtékmirigyeket, az éhséget és a szomjat vezérli, ami az arc túlzott izzadását eredményezi. Hasonlóképpen, az érzelmek, például a depresszió, a stressz és a szorongás megváltoztathatják az idegi aktivitást a hipotalamuszban, ami zavart okozva és lehetővé teszi a verejtékmirigy túlzott aktivitását ugyanezen okból.

Elhízottság

A túlsúlyos emberek hajlamosak többet izzadni, mint a karcsú emberek, mert a szervezet ásványi anyagtöbbleteket tárol, amelyeket a verejtékmirigyeknek ki kell üríteniük. Minél több zsírt tartalmaz a testen, annál nagyobb a felesleges izzadás. Természetesen az egyéni különbségek nagymértékben függenek a genetikától.

Gyakorlat és túlzott hő

Gyakorlatok, mint például súlyos súlyok futtatása vagy felemelése, a test túlhevülését okozhatják, ami túlzott izzadáshoz vezethet. Bármilyen stresszes testmozgás vagy szélsőséges hő hatása vagy meleg időjárás hatása túlzott izzadságot okozhat, mert segít a szervezetnek lehűlni. A testhő, az idegesség vagy a túlsúly megnövekedése nélkül jelentkező izzadás oka lehet az orvoshoz.