Mi az oka az alacsony fehérvérsejtszámnak és a hemoglobinnak?

Anémia

A vérsejtszámok rendellenességei lehetnek a betegség és a betegség súlyos jelei, a gyógyszerek mellékhatásai vagy az orvosi eljárások, pl. Rákkezelések komplikációi. A MayoClinic.com meghatározza a leukocitákat, vagy a fehérvérsejtek számát, mint a leukociták csökkenését, vagy a vérben lévő betegségtájékoztató sejteket. Felnőtteknél ez általában kevesebb, mint 3500 fehérvérsejt / mikroliter vér, de ez a szám kissé eltérhet az egyének körében. A vörösvérsejtek vagy a vörösvérsejtek hemoglobint tartalmaznak, ami szükséges ahhoz, hogy az egész szervezetben oxigént hordozzanak. A hemoglobin alacsony szintje csökkenhet a vörösvérsejtek termelésében, betegségben vagy táplálkozási hiányosságokban.

Fertőzés

Anémia alakul ki, ha nincs elég egészséges vörösvérsejt a szervezetben. Ez a betegség csökkenti a hemoglobin normális szintjét a vérben. A hemoglobin egy vasban gazdag fehérje, amely oxigént hordoz a tüdőtől a test minden sejtjéig. Ha ennek a létfontosságú fehérje alacsony szintje alacsony, olyan tünetek jelentkezhetnek, mint a fáradtság és a légszomj. Az anémia rossz étvágyat okozhat, amikor a szervezet nem kap elegendő vasat, betegséget és olyan betegségeket, mint a vesebetegség és a sarlósejtes vérszegénység.

Autoimmun betegségek

A fertőzések alacsony fehérvérsejtszámot okozhatnak a fehérvérsejtek túlterhelésével vagy felgyorsításával, mint amennyit előállíthatnak vagy megzavarhatják a csontvelő funkciót, ahol fehérvérsejtek készülnek. A vírusos és parazita fertőzések specifikusan csökkenthetik a vér fehérvérsejtjeit.

kemoterápiás kezelés

Az autoimmun reakciók által okozott betegségek és betegségek, amelyekben a szervezet immunrendszere egy belső vagy környezeti terhelésre reagál, szintén csökkentheti a fehérvérsejt számlálást és károsíthatja azokat a csontvelősejteket, amelyek a szervezetben keletkeznek. Ezek a rendellenességek közé tartozik az allergiák, különösen a súlyos allergiás reakciók, a lupus és a reumás ízületi gyulladás.

A kemoterápiás szereket a rákos megbetegedések kezelésére használják a gyorsan növekvő rákos sejtek leölésében. A kemoterápia azonban hatással van az egészséges sejtekre is, beleértve a csontvelőt is. Ez csökkenti a vérben keringő fehérvérsejtek és vörösvértestek termelését és számát. A MayoClinic.com megjegyzi, hogy ezek a hatások ideiglenesek, és a csontvelő és a fehérvérsejtszámok idővel visszaállnak.

A sugárterápia olyan rákkezelés, amely a test bizonyos területeit kezeli. Ha a medence, a lábak vagy a törzs nagy adag sugárkezelést kap, akkor a csontvelő befolyásolható, ami a fehérvérsejtek és a hemoglobin csökkent mennyiségét eredményezi a vörösvérsejtekben a keringő vérben. A csontvelő visszaáll a sugárkezelés leállása után.

Sugárkezelés