Mi az arginin veszélye?

Alacsony vérnyomás

Az L-Arginin egy sokféle élelmiszerben megtalálható aminosav, és az egyik legerősebb vasodilatátor előfutára, a nitrogén-monoxid. Ez megnyitja az ereket, és növeli a keringést a szívizomhoz, valamint a perifériás szövetekhez. Emiatt az L-Arginint gyakran használják pangásos szívelégtelenség, angina, szívkoszorúér-betegség és merevedési zavar esetén. Az arginin az emberi növekedési hormon egyik legfontosabb összetevője, így az edzés előtt vagy lefekvés előtt megtehető, hogy a növekedési hormont természetes módon fokozza. Az L-arginin széles körben használatos az egészségre gyakorolt ​​hatása miatt, de fontos megjegyezni, hogy vannak kockázatok is.

fejfájás

Az L-arginin az erek kinyitásához és a keringés növeléséhez szolgál, ami általában pozitív dolog. Ez azonban szokatlanul alacsony vérnyomáshoz vezethet, ha nagy mennyiségben használják. Az erek megnyitása azt jelenti, hogy az edényekben több hely van ugyanannyi vér számára, ami nyomáscsökkenéshez vezet.

A herpesz kitöréseinek növekedése

A vérerekre gyakorolt ​​drámai hatása miatt az L-Arginin bizonyos személyekben mellékhatásként okozhat fejfájást. Az L-Arginin az egész testben kinyitja az ereket, beleértve az agyban lévőeket is. Egyes embereknél ez fejfájáshoz vezet, különösen olyan embereknél, akik hajlamosak a feszültség fejfájásaira és a migrénre.

Köszvény

Az I. és II. Típusú herpeszvírus L-argininre táplálódik, és egy másik aminosav, az L-lizin elnyomja. Ha az arginin és a lizin aránya az arginin javára fordul elő, a kitörések gyakoribbak és súlyosabbak lehetnek. Ez mind az orális, mind a genitális herpeszre vonatkozik, ezért elővigyázatosság szükséges, ha a múltban kitörtél.

Kölcsönhatások a gyógyszerekkel

Bárki, aki a köszvényes támadással szenvedett, majdnem mindent megtesz, hogy elkerülje a másikat. A köszvény az ízületek gyengeséges szálkás fájdalmát, leggyakrabban a nagy lábujjak közösségét. Legtöbb hírhedten táplálja a gazdag ételek és az alkohol, de az L-arginin is kiválthatja, amit sokféle ételben, mint pl. A steak és a héjas hal gyakran nagy mennyiségben talál. Ha köszvényben szenved, lassan vezesse be az L-Arginint, mert a köszvényes tünetek nagy valószínűséggel nagy adagokban fordulnak elő.

Ismét hatásos értágító hatása miatt az L-Arginin kölcsönhatásba léphet hasonló hatású gyógyszerekkel. Ez magában foglalja a nitroglicerint, amelyet elsősorban a mellkasi fájdalomra használnak, valamint a merevedési zavarok gyógyszerei is, amelyek szintén hatásos értágítók. A vérnyomás csökkentésére szolgáló gyógyszereket az arginin használata növelheti, ami növeli a veszélyesen alacsony számokat. Ezzel ellentétben csökkentheti azoknak a gyógyszereknek a hatékonyságát, amelyek szűkítik az ereket, különösen olyan gyógyszereket, amelyek csökkentik agyi véráramlást a migrénes betegek fájdalmában. Beszélje meg kezelőorvosával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs kölcsönhatás az Ön által szedett gyógyszerek és kiegészítők között, amelyeket el szeretne kezdeni.

Néhány ember, aki L-Arginint szedett, beszámoltak hasi fájdalomérzetről, puffadásról és hasmenésről. Ezeknek a tüneteknek az oka ismeretlen, de összefüggésben lehet az emésztőszervek emelkedett véráramlásával.

Ritkán előfordulhat, hogy az L-Arginin szedése súlyosabbá teheti az asztmát és az allergiás tüneteket. Ha asztmában szenved, beszélje meg kezelőorvosával az L-Arginine elkezdése előtt, és mindig vigye magával a mentő inhalátort.

Emésztési problémák

Allergiák és asztma