Mi az alkoholista fizikai jele?

Alkoholfogyasztás

A Merck Manuals Online Orvosi Könyvtár rámutat arra, hogy az Egyesült Államok több mint 10 százaléka az Egyesült Államokban bántalmazott, vagy függ az alkoholtól. Amikor egy személy alkoholtartalmú, teste függ az alkoholtól. Az alkoholtartók alkalmassá tehetik a probléma fizikai jeleit, mind az ivás, mind a józan állapotuk esetén.

Elvonási tünetek

A Helpguide.org elmagyarázza, hogy a tolerancia az alkoholizmus első nagy jele, amelyben az alkoholista teste megszokja az alkoholt. Ennek eredményeképpen az alkoholista növeli az elfogyasztott alkohol mennyiségét, hogy ugyanazokat az érzéseket érje el, mint korábban. A MayoClinic.com megjegyzi, hogy az alkoholisták nem tudják ellenőrizni az általuk fogyasztott alkoholfogyasztás mértékét és észrevehető alkoholfogyasztási szokásaikat. Például az alkoholtartók alkalmassá tehetik alkoholfogyasztás rituáléjára. Gyorsan inni, és erősebb italokat vagy italokat rendelni. Az önmagában ivás is előfordulhat.

Májkárosodás jelei

Amikor egy alkoholista abbahagyja az ivást, a visszavonuláson megy keresztül. Az elvonási tünetek az alkohollal való fizikai függőségből erednek. A visszavonuláson átesett alkoholisták fejfájást és szorongást okozhatnak. Izzadhatnak és rázhatnak. Depresszió és ingerlékenység fordulhat elő. Az alkoholisták az áldozatot és a fáradtságot szenvedhetik el az elvonulás során. Észlelhetik az étvágyat, hányingert és hányást is. A Helpguide.org rámutat arra, hogy egyes alkoholisták súlyos tünetei lehetnek a kivonás (pl. Láz és rohamok) során. Egyes alkoholtartóknak hallucinációi lehetnek, amelyekben valami olyasmit észlelnek, ami valójában nem létezik. Egyéb súlyos elvonási tünetek közé tartozik a zavargás és a zavartság.

Egyéb fizikai jelek

Az alkoholizmus károsíthatja a májat, ami zsíros májhoz, alkoholos hepatitishez vagy cirrhosishoz vezethet. Ha nem kezelik, az alkoholos májbetegség májkárosodást okozhat. A májkárosodás egyik jele a sárgaság vagy a bőr sárgulása. A sárgaság a bilirubin felépülését eredményezi a testben, ami az epe komponense. Az alkoholisták a hasi fájdalmat is előidézhetik, ahogy a károsodás előrehalad. Egyéb jelek közé tartozik a belső vérzés és a köröm deformációja.

Az Oregon Counselling egy internetes cikket tett közzé “Az alkoholfogyasztás biológiai hatásairól: Áttekintés” címmel, amely megmagyarázza, hogy az alkohol vérkeringést okozhat, ami vörös foltos bőrrel és vérfoltos szemmel jár. Az alkoholisták összehúzódásvesztéssel és szabálytalan szívveréssel rendelkezhetnek. Néhány alkoholista perifériás neuropátia kialakulásához vezet, amely az agy és a gerincoszlopon kívüli idegeket befolyásolja. A perifériás neuropátia tünetei közé tartozik a szenzáció vagy a bizsergés elvesztése. A Merck kézikönyvek megjegyzik, hogy a férfi alkoholtartalmú személyek hipogonadizmust és nőies tulajdonságokat képesek kifejleszteni, például a testszőrzet csökkenése és a megnagyobbodott mellek. Az alkoholizmus táplálkozási hiányhoz is vezethet, ami fehér körmöket és Wernicke-Korsakoff-szindrómát okozhat, olyan rendellenesség, amely súlyos memóriavesztést okoz.