Mi a tüdeje a parlagfű allergia?

Szemproblémák

A ragweed allergia egyfajta allergiás nátha, amelyben az érintett egyén túlzottan aktív immunválaszt ad a parlagfű növény pollenére. Az amerikai asztmás és allergiás alapítvány szerint az amerikaiak 10 és 20 százaléka allergiás a parlagfűvel szemben, és a pollen allergiás betegek 75 százaléka számol be a parlagfűnek, mint az allergiájuk egyikének. A parlagfű allergiákat gyakran szénhidráknak nevezik, és leggyakrabban augusztus-november között, amikor a növény felszabadítja a pollent a szélbe. Az ország különböző részein különböző szintű parlagfű pollen lehet, és a mozgás megkönnyítheti vagy súlyosbíthatja a tüneteket egyes emberekben.

Torok és száj problémák

A parlagfű allergiával rendelkező egyének valószínűleg olyan tüneteket tapasztalnak, amelyek érintik a szemet. A vizes vagy könnyes szemek általában hamarosan kialakulnak a parlagfű pollen után. A szem körüli viszketés is előfordulhat, és a szem pirosra vagy vérrésre utalhat. Miután egy ideig a parlagfű pollen hatásának van kitéve, az allergia szenvedő sötét karikákat és szemfehérje alakulhat ki. A szemcseppek segíthetnek enyhíteni néhány ilyen tünetet.

Tünetek az orrban

Ragweed allergia fájdalmasan vagy viszkető torkot okozhat. A parlagfű elhúzódása köhögéshez is vezethet. A száj belseje kiszáradhat és viszkethet, és az ízérzés csökkenhet. A pultnál a cukorkák könnyítik a parlagfű allergiája által okozott torokfájást.

Egyéb tünetek

Az orrot erősen befolyásolja a parlagfű allergia. A viszketés és az orrfolyás, a szaglás és a tüsszentés során fellépő problémák lehetnek az első olyan tünetek, amelyeknél az allergia szenvedő észreveszi a parlagfű pollen hatását. Egy idő után ezek az orrdugulást és a sinus-fájdalmat okozhatják. Néha, a sinusitis, vagy a sinus fertőzés, tartja a sérült sinus járatok. Az asztmában szenvedő betegek gyakrabban vagy súlyosabb asztmás rohamokkal találkozhatnak, amelyek a parlagfű allergéneknek vannak kitéve. Sok allergiás szenvedő, akiknél az orr tünetei vannak, a daganatellenes, orrspray vagy a sóoldat flush-jai használják ezeket a problémákat.

Vannak, akik a parlagfű allergiás tüneteit érintik, amelyek más szervezetekre hatnak a szervezetben. Eltömődött fülek és fülfertőzések egy parlagfű allergiából eredhetnek. A fejfájás, az ingerlékenység és a fáradtság olyan egyéb tünetek, amelyekkel az allergiás személyek találkozhatnak. Vannak, akik úgy találják, hogy gondolkodásuk feketékezőbbnek tűnik, és több gondjuk van az allergiás szezon alatt történő emlékezésre. Az antihisztaminok elősegíthetik ezeket, valamint a parlagfű allergiák egyéb tüneteit.