Mi a suboxone veszélye?

Áttekintés

A Suboxone olyan kombinált gyógyszerhatóanyag, amely segít az opiát-hatóanyagoktól függő embereknek az ilyen anyagok alkalmazásának megszüntetésében. A gyógyszerek közé tartozik a részleges opioid agonistaként besorolt ​​buprenorfin és az antagonista gyógyszer naloxon, amely ellensúlyozza az opioid túladagolás tüneteit. A buprenorfin korlátozott opioid hatást fejt ki. Bár megakadályozza az elvonulást, csak enyhe eufóriát okoz, mint az olyan kábítószerekhez hasonló intenzív eufória, mint az oxikodon, a morfin és a heroin. Az US Food and Drug Administration jóváhagyta a Suboxone tablettákat a hosszú távú fenntartó terápiához, így az opiátfüggők újra tudják folytatni és fenntartani a normális, produktív életet. Mindazonáltal egyes veszélyek kapcsolódnak a Suboxone-hoz.

Álmosság

A Suboxone álmosságot, szédülést, csökkent gondolkodást és lassú reakcióidőt okozhat. A Drugs.com szerint a hasonló hatású gyógyszerek hatását is növelheti. Ezek a gyógyszerek közé tartoznak az alkohol, a szorongás elleni gyógyszerek, az antidepresszánsok, az antihisztaminok, a nyugtatók, a nyugtatók, bizonyos fájdalomcsillapítók és az izomrelaxánsok. Ez veszélyessé teheti a vezetést vagy az üzemeltetést.

Overdose

A Suboxone.com, a gyógyszertermék hivatalos honlapja azt ajánlja, hogy az orvosok agresszív megközelítést alkalmazzanak az opiátfüggőség kezelésére a Suboxone használatakor. A súlyos negatív hatások, beleértve a túladagolást is, nagyobbak, ha a beteg nem kap elegendő buprenorfint és továbbra is más gyógyszereket szed. A suboxone túladagolása végzetes lehet, különösen akkor, ha a beteg injekciózza ezt a gyógyszert, miközben nyugtatókat, nyugtatókat vagy alkoholokat is szed. Eszméletlenség, súlyos légzőszervi depresszió és halál előfordulhat. Az életveszélyes túladagolás abból is származhat, hogy túlzott mennyiségű Suboxone-t szájon át, vagy a szóban forgó Suboxone-t alkohollal, nyugtatókkal, nyugtatókkal, bizonyos antidepresszánsokkal és egyéb opioid gyógyszerekkel kombinálva kapnak.

Májgyulladás

Néhány ember, akik buprenorfin kezelést kaptak az opioid függőségben, a hepatitis, a májgyulladás, a Suboxone.com szerint alakult ki. A tünetek közé tartozik a sárgaság, sötét vizelet, világos színű bélmozgás, étvágytalanság, émelygés és gyomorfájdalom.

Allergiás reakció

Néhány ember allergiás reakciót tapasztalhat akár buprenorfinra, akár naloxonra. A Suboxone.com által felsorolt ​​tünetek közé tartozik a csalánkiütés, a légzési nehézség, az asztma és az arcdaganat. A Suboxone-ra adott allergiás reakciót orvosi vészhelyzetnek kell tekinteni, mert anafilaxiás sokkhoz vezethet, amely életveszélyes reakciót jelenthet, amely súlyos vérnyomáscsökkenést és eszméletvesztést okozhat.

A buprenorfin és a naloxon mindkettő az FDA C terhességi kategóriájába tartozik, a Drugs.com szerint. Ez azt jelenti, hogy a kutatás nem határozta meg, hogy a gyógyszer káros-e egy meg nem született csecsemére, vagy hogy az állatkísérletek ezt a lehetőséget mutatják. A Suboxone terhesség alatt történő alkalmazása a vénáldozati tüneteket is okozhatja újszülöttben. Ezenkívül a szoptató nők nem szedhetik a Suboxone-t, mert átszállnak az anyatejbe, és károsíthatják az ápoló babát.

Nőkre vonatkozó megfontolások