Mi a mellékhatása a magas ösztrogénszintnek?

Pajzsmirigy-diszfunkció

Az Egészségügyi Tudomány szerint az ösztrogén a petefészkek által termelt szteroid hormonok csoportja, amelyek fontos szerepet játszanak a női reproduktív ciklusban, valamint a női szexuális jellemzők fejlesztésében és fenntartásában, mint például a mellek és a menstruáció. Magas ösztrogénszintek a leggyakoribbak egy nő reproduktív életében az ovuláció és a terhesség idején. A Natural-Hormones weboldal jelentése szerint a terhesség alatt az ösztrogén szintje a normálérték 100-szorosára emelkedhet. A magas ösztrogénszint néhány mellékhatása a pajzsmirigy-működési zavar, a súlygyarapodás, az alacsony szexuális hajtóerő, a folyadékretenció és az emlőrák.

Hízás

A pajzsmirigyműködési zavar magas ösztrogénszintekből eredhet. Az Native Remedies weboldal arról számol be, hogy a magas ösztrogénszint a májban a pajzsmirigy-kötő globulin túlzott termeléséhez vezet. Ez a pajzsmirigy-kötő globulin több pajzsmirigyhormont köt meg, ezáltal csökkentve a vérben elérhető szabad pajzsmirigyhormonokat. Ez csökkenti a pajzsmirigyhormonok mennyiségét, amelyek rendelkezésre állnak a sejtek számára, amelyek pajzsmirigyhormonok szükségesek a szervezet anyagcseréjéhez.

Alacsony szexuális meghajtó

A súlygyarapodás a magas ösztrogénszint mellékhatása. Az Epigee honlapja szerint az ösztrogén magas szintje aktiválhatja a nők étvágyát. Ez a teljes testtömeg-növekedéshez vezet.

Folyadékvisszatartás

A nemi hajtóerőt nagy ösztrogénszint befolyásolhatja. A Mayo Clinic szerint az ösztrogén magas szintje gyengítheti vagy teljesen megfékezheti a szexuális vágyat. Az ösztrogén túlzott szintje csökkenti a nõknek az orgazmusra való képességét, és kevésbé kellemessé teszi a szexet.

Mellrák

A folyadékretenció a magas ösztrogénszint mellékhatásaként jelenhet meg. A Georgia Reproduktív Specialisták honlapja arról számol be, hogy ha az ösztrogénszint emelkedik túlzott mértékben, akkor a szervezetben folyadékvisszatartás is előfordulhat. A folyadékretenció a testben lévő víz és sók felesleges megtartása vagy felhalmozódása, amely általában olyan területeken fordul elő, mint a has, a mellkasi üreg és a mell.

A mellrák a magas ösztrogénszint mellékhatása. A BreastCancer.org jelentése szerint az ösztrogén magas szintje a mellrák kialakulásának fokozott kockázatával jár. Ennek egyértelmű oka ismeretlen.