Mi a kisgyermek ujj köröm rendellenességek?

Áttekintés

Sok kisgyerek gyűlöli, hogy a körmeiket eltakarják, a legtöbb szülő számára pedig semmi nehezebb a kisgyermekek körmeinek egészségében. Azonban néha egy kisgyermek körmének szüksége van orvosi kezelésre gomba, fertőzés vagy táplálkozási probléma miatt.

Alultápláltság

A körmök fehérjékből készülnek, ami keménységet és egészséget biztosít számukra. A protein hiánya olyan szögekhez vezethet, amelyek laposak és vékonyak. A kisgyermek, aki nem rendelkezik elegendő mennyiségű A, B, C vagy vas és cink vitaminokkal, olyan törékeny körmöket tapasztal, amelyek könnyedén repednek és szétszakadnak. A szülőknek általában azt mondják, hogy multivitaminot adnak a gyermekeiknek, hogy segítsenek a vitamin és a tápanyagszint egészséges mennyiségének fenntartásában. A gyermekorvos segítheti a szülőket abban, hogy a megfelelő kisgyermekre válasszanak.

gombaféle

A kisgyermek felveheti a körömvirágot a fürdőszobából vagy olyan emberből, aki már rendelkezik. A körömgomba személyről személyre terjedhet, és ha a kisgyermek megkapja, más körmöket is hátrányosan érinthet. A gombafertőzés tünetei közé tartozik a vastag, sárga vagy morzsolódó köröm. Gyakran kezdődik egy kis színű folt a köröm alatt. Az orvos kezelheti a köröm gombáját, hogy eltűnjön és nem terjed. Továbbá, a kislányok, akik a körömszalonba mennek, fel tudják venni a gombattól a nem megfelelően tisztított berendezést. A kisgyermek körmeinek rövid és tiszta tisztítása segít megakadályozni a gombák megakadályozását.

Körömrágás

A kisgyermekek, akik harapják a körmüket, olyan szokást alkotnak, amelyet nagyon nehéz megszakítani. Néhány harap, amikor idegesek, mások, amikor elterelik, félnek vagy egyszerűen csak akarnak. A Kids Health becslése szerint a gyermekek 30-60 százaléka bárhol megsértheti a körmüket. Azonban a köröm harapása gyakran kopott bőrhez vezet, ami jó módja annak, hogy a fertőzés bejusson. Ezenkívül a kisgyermek kezei érintkezésbe kerülnek a germi felületek sokaságával a nap folyamán, és behelyezik a kezüket a A száj egyéb betegségekhez vezethet.