Mi a kezelések a felnőtt fülfertőzéshez?

Otthoni ápolás

A MayoClinic.com kijelenti, hogy a felnőtt fülfertőzések nem gyakoriak, és a gyermekkori fülfertőzésekhez hasonlóan kezelik. A New York Times beszámol arról, hogy 15-30 millió orvosi látogatás évente a fülfertőzés eredménye. Egy felnőtt fülfertőzés akkor jelentkezik, amikor a középfül gyullad, és megszünteti a fül normális képességét a folyadék leeresztésére. A folyadék felhalmozódik a fülbe, ösztönözve a baktériumok növekedését vagy vírust. A betegeknek beszélniük kell az orvossal a felnőtt fülfertőzés legjobb kezeléséről.

Túlterhelés elleni gyógyszerek

A legtöbb felnőtt fülfertőzés természetesen eltűnik, mivel a szervezet a MayoClinic.com szerint a fertőzés ellen küzd. Javasoljuk, hogy egy fülfertőzésben szenvedő személy extra pihenést és sok folyadékot inni hidratált maradjon. Éjszaka legalább nyolc órát kell aludnia, és napkeltek, amikor a teste fáradtnak érzi magát. Inkjon tiszta folyadékokat, például forró tea, víz és gyümölcslé, de ne szódabikarbóna, kávé és alkohol. Jó módja annak, hogy megkönnyítse az általa tapasztalt fájdalmat, hogy egy meleg ruhát helyezzen a fülére. Tartson egy mosó ruhát 30 másodperc alatt forró csapvízzel, csavarja ki és helyezze a fertőzött füle fölé, majd újból megnedvesíti a ruhát, amikor elveszi a meleget.

Vényköteles gyógyszerek

A felnőtt fülfertőzés kezelésére felhasznált közös over-the-counter gyógyszerek a fájdalomcsillapítók és az antihisztaminok. Az antihisztaminokat a fülben lévő folyadék mennyiségének csökkentésére használják. Bizonyos antihisztaminok azonban súlyos álmosságot okozhatnak, és nem ajánlatos a nehéz gépeket vezetni vagy üzemeltetni. A betegeknek olvassa el a termék címkéit és beszéljen orvosával, hogy meghatározza a legjobb antihisztamint. A fájdalomcsillapítók segítenek csökkenteni a fülfájást, és egyidejűleg csökkenthetik a lázat. Az aszpirin és az ibuprofén terhesség vagy szoptató anyák esetében nem ajánlott, és a MayoClinic.com szerint nem adható gyermekeknek vagy tizenéveseknek. Az acetaminophen a fülfertőzés okozta fájdalom kezelésére is használható.

A felnőttkori fülfertőzés leggyakoribb orvosi kezelése az antibiotikumok alkalmazása, a New York Times Health Guide szerint. Az antibiotikumok csak akkor hatásosak, ha a fülfertőzés bakteriális fertőzés eredménye. Ha a tünetek nem javulnak az antibiotikum kezdetétől számított három napon belül, akkor a betegeknek tájékoztatniuk kell kezelőorvosukat, ha a felnőtt fülfertőzés sérült füldugaszt vagy rosszul működő fülcsövet eredményez. A MayoClinic.com azonban kijelenti, hogy a felnőttkori fülfertőzésekre nagyon ritkán van szükség a műtéti beavatkozásokra, és ha a vér vagy a púder ki van téve a fülből, ez egy összetettebb kérdés jele lehet, amelyet azonnal orvosnak kell értékelnie.