Mi a kezelés a kopasz köhögés?

Áttekintés

A COPD vagy a krónikus obstruktív tüdőbetegség körébe tartoznak a bronchitis és a tüdőtágulat, két tüdőbetegség, amelyet a légutak gyulladása és a légutak által okozott túlzott nyálkahártyagyulladás jellemez. Donna D. Ignatavicius, MS RN és M. Linda Workman, PhD, a 2006-os kiadás az “Orvosi-sebészeti ápolás: kritikus gondolkodás a Collaborative Care” kezelésére a COPD célja, hogy ellenőrizzék a tünetek köhögés, légszomj és A szorongás és az életminőség javítása.

Bronchodilatatorok

Dr. Gerene Bauldoff, a Columbus Ohio Állami Egyetem klinikai ápolásának professzora és a COPD betegek terhelése: Hogyan segítsük a COPD-t, a 2009. decemberi American Nutrition Today című folyóiratban megjelent közlemény szerint a COPD kezelés elsősorban 3 Különböző típusú bronchodilatátorok. A Beta2-agonisták a légáramlást javítják a légutakban. Ezek a hörgőtágító szerek lehetnek rövid ható hatásúak és hasznosak mentő inhalátorok, például albuterol vagy hosszú hatásúak, mint a moterol. A bronchodilatátorok csökkentik a légúti görcsöket, a COPD köhögés okait. Az Anticholinergics, egy másik hörgőtágító osztály, simaizom-relaxáló hatást ér el bizonyos enzimek behatolásával. A Tiotroprium egy antikolinerg, amely megnyitja a légutakat, enyhíti a bronchospazmust és 24 órát igényel, ami egyszeri adagolást igényel. A bronchodilatátorok harmadik csoportja a metil-xantinok. Az orvosok ritkábban használják ezt a hörgőtágító osztályt, mert amikor a máj metabolizálódik, a metil-xantinok koffeinné alakulnak, ami toxikus hatásokat okozhat.

kortikoszteroidok

A kortikoszteroidok csökkentik a légúti gyulladást és enyhítik a köhögést. Az Amerikai Tüdőszövetség jelentése szerint a kortikoszteroidok a COPD krónikus bronchitisben szenvedő betegeknél a leghatékonyabbnak bizonyulnak. A bronchiális gyulladás és a nyálkahártyák gyakori köhögéshez vezetnek. A kortikoszteroidok hosszú ideig vagy rövid ideig használhatók COPD exacerbációk esetén.

köptetők

A COPD köhögés kezelése magában foglalja az expectorantok alkalmazását. A nyálkahártyák lazítják a nyálkahártyát, megkönnyítve ezzel a beteg számára a köhögést és a váladék eltávolítását. Az ALA szerint elsősorban a krónikus bronchitisben szenvedő betegek hasznát élvezhetik a köptető használat.

Oxigén

A COPD betegek oxigént használnak a tünetek enyhítésére. A köhögés rosszabbá válik, ha a betegek a légzés elmaradt szorongását érzik. Az ALA körülbelül egymillió COPD betegnek napi 15 órát meghaladó oxigénterápiát használ. Hosszú idejű oxigénadagolásnak nevezik, az oxigén nemcsak enyhíti a súlyosbító köhögést és a szorongásos tüneteket, hanem növeli a túlélést.

A pulmonalis rehabilitáció segít a köhögés enyhítésében javítani a tüdő mechanikáját. A pulmonalis rehabilitáció a COPD betegek fitness programját hozza létre, amely növeli az energia szintjét és az állóképességet, ami javítja a tüdő működését és fokozza a mentális állapotot. A nagyobb légáramlás a tüdőben csökkenti a COPD tüneteit, beleértve a köhögést is, és javítja az életminőség általános minőségét. (SeeReferences2)

A környezeti tényezők, mint az allergiák és a légzőszervi irritáló anyagok elkerülése érdekében a COPD köhögés enyhítésére más kezelések is hatékonyabbak. A COPD-ben szenvedő betegeknek el kell kerülniük a port, a pollent, a kémiai füstöket és az erős illatanyagokat és a füstöt. A COPD elsődleges oka a dohányzás, és sok betegnek nehézségei vannak a kilökődésben, ha súlyos tüneteket szenvednek. Az életmód megváltoztatása nehéz lehet, de az előnyök meghaladják a kényelmetlenséget.

Pulmonáris rehabilitáció

Kerülje a környezeti hatásokat