Mi a kezelés a bunionok műtét nélkül?

A bunion egy csontos növekedés, amely a láb belsejében alakul ki, a nagy lábujjához képest. A bunionokat a láb vagy az abnormális csontszerkezet arthritises változásai okozhatják. Bár a műtét az egyetlen módja annak, hogy kijavítsák ezt a deformitást, többféle kezelés is rendelkezésre áll a bunion által okozott fájdalom csökkentésére.

Bizonyos típusú lábbelik növelhetik a bunion fájdalmat. A magas sarkú cipők növelik a nyomást a lábuk elején, csökkentve a lábujjuktól elérhető helyet. A lapos talpú cipők viselése, amelyek szélesek a lábujjakon keresztül, enyhíthetik a bunionokat, csökkentve a fájdalmat.

A védőbundák tipikusan ovális alakúak, és egy kivágott lyuk van, amely a bunion hegyes területére illeszkedik. Ezek a párnák csökkenti a lábbeli által okozott súrlódást, és csökkenti a csontra gyakorolt ​​nyomást.

A rendellenes járási minták hozzájárulhatnak a bunion fájdalomhoz. Ezekben az esetekben a speciálisan készített cipőbetét csökkentheti a bunion által okozott fájdalmat. Az over-the-counter vagy a testreszabott orthoticsek korrigálhatják a lábát, és enyhíthetik a bunionot. A cipőbetét kiválasztásakor kérdezze meg kezelőorvosát.

A bunion által okozott fájdalom és duzzanat zavarhatja a mindennapi életet. Ezekben a helyzetekben a gyógyszerek csökkenthetik a fájdalmat és a gyulladást. Az over-the-counter vagy vényköteles nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok) orvosi utasítás szerint vehetők fel.

Áttekintés

Változás a lábbeliben

Védő bunion padok

ortopédiai

Gyógyszer