Mi a hátránya a zöldre?

Áttekintés

Míg a zöld életvitel sokszor elárulta, hiszen számos előnye van a Földnek és annak lakosainak, vannak bizonyos hátrányai is, hogy zöldre válnak. Miközben környezetbarát módon él, segíthet a bolygó bizonyos negatív hatásainak minimalizálására, bizonyos tényezők kapcsolódnak a zöld megmozduláshoz, amelyek potenciálisan hátrányos helyzetet jelenthetnek azok számára, akik ilyen típusú életstílust alkalmaznak.

Költség

Miközben sok viselkedést és gyakorlatot követnek el a zöld színnel kapcsolatosan, pénzt takarítanak meg, vannak olyan módok, amelyekben a zöld élet valójában mérsékelten vagy nagyon drágává válhat. A zöld élethez kapcsolódó technológia nagymértékben előnyös a környezet számára, de gyakran jóval magasabb költségekkel jár, mint a hagyományos társaik. Például a napelemek használata potenciálisan pénzt takarít meg az energiaszámládhoz, de több ezer dollárba kerülhetnek a telepítéshez. Az energiatakarékos készülékek kevesebb villamos energiát és vizet használnak, de gyakran magas árcédulával vannak ellátva. A bioélelmiszerek fogyasztása egy újabb népszerű módja annak, hogy zöldessé váljon, de hacsak nem úgy döntesz, hogy saját ételeit termesztheti, akkor sokkal többet kell fizetnie az ökológiai gazdálkodás helyett, mintsem hagyományos termesztési módszerekkel.

Idő

Egy másik lehetséges hátrány, hogy zöldre megy, az idő tényező. Az idő két különböző módon zöld dimenzióval jár. Az első az, hogy egy zöld életmód elfogadása gyakran időigényes lehet azok számára, akik teljes mértékben elkötelezték magukat a zöld életben. Kiválaszthatja például a saját tisztító vagy szépségápolási termékeket, amelyek több időt vesz igénybe, mint egyszerűen vásárolni őket egy boltból. A menük tervezése és az ökológiai és zöld ételek vásárlása szintén időigényes lehet, különösen akkor, ha olyan területen él, ahol hiányoznak a megfelelő erőforrások, például a termelői piac vagy a természetes élelmiszerbolt. Az idő tényező az egyes zöldövezeti befektetések megtérülési rátája szempontjából is kérdéses. Például a kert termesztése remek módja az egészséges életmód és a fenntarthatóság előmozdítására, de egyik napról a másikra sem következik be. A hagyományos izzólámpák cseréje kompakt fénycsövekkel (CFLs) segíthet a környezetnek és pénzt megtakarítani, de általában körülbelül négy hónapig tart, hogy megtérítsék a különbséget a költségükön.

Környezeti hatás

A zöldség is potenciálisan negatív hatást gyakorolhat a környezetre. Például az alternatív üzemanyagok fejlesztése a zöld mozgalom innovációja, annak érdekében, hogy csökkentse a nem megújuló természeti erőforrásokra való támaszkodást. Miközben ezek a tüzelőanyagok csökkentik a hagyományos benzin égetése által okozott mérgező kibocsátást, véletlenül az ellenkező hatást okozhatják. Az egyik ilyen alternatív üzemanyag, az E85 néven ismert, több ózont bocsát ki a légkörbe, mint a hagyományos üzemanyag. Bár az ózon a Föld felső légkörének természetes része, ha az alacsonyabb légkörbe koncentrálódik, potenciálisan növelheti a légszennyezést azokon a területeken, ahol a szmog aggodalomra ad okot, ami viszont hatással lehet az ilyen területeken élők egészségére.