Mi a duzzadt kezek és lábak oka?

Sport sérülések

A duzzanat a felesleges folyadék miatt következik be, amely a test szöveteiben összegyűlik. A leggyakoribb helyek a duzzanat a kéz, a láb, a kar, a láb és a boka, amint azt a MayoClinic.com. Számos betegség, gyógyszer és életmód okozza a végtagok duzzadását. A duzzadt lábaktól és kezektől származó szövődmények közé tartozik a csökkent vérkeringés és a bőr lebomlása és fertőzése.

Rovar vagy harapás

A sport sérülései két kategóriába sorolhatók: akut és krónikus. Az akut sérülések közé tartoznak a fojtott bokák és a kézi törések. Olyan tünetek társulnak, mint például hirtelen fájdalom, duzzanat, csonttörés vagy csuklócsapágyak, és a súlyt nem tudják viselni. A tartós aktivitás vagy a testmozgás után bekövetkező krónikus sport sérülések az Országos Arthritis és Csont- és izomrendszeri és bőrbetegségekkel kapcsolatos tünetei, például duzzanat és fájdalom jellemzik. A sportérülések kezelése magában foglalja a RIZES módszereket – pihenés, jég, Emelkedés – a fájdalomcsillapítás és a duzzanat csökkentése a kézben vagy a lábakban, a NIAMS szerint. Egyéb kezelési lehetőségek közé tartoznak a nem daganatos gyulladáscsökkentő gyógyszerek, amelyek csökkentik a duzzadást és a fájdalmat, rögzítik vagy rögzítik a műtétet a sérült csontok vagy szakadt szalagok számára.

Akut nefritikus szindróma

A lábakon vagy a kezeken ropogás vagy harapás gyakran duzzadást, viszketést és fájdalmat okoz. A bőrön lévő vörös csomók tipikus allergiás reakciót jelentenek a szúnyogok, pókok, ágyékcsíkok, kullancsok és legyek, valamint a darázsok, hangyák, darazsak és hornetek által okozott harapásokról, amint arról a Maryland Egyetem Orvosi Központja beszámolt. A reakció akkor következik be, amikor a hisztamin felszabadul a szervezetbe idegen testre reagálva, például a rovarok csípőjétől vagy mérgétől. A kezeknél vagy lábaknál a duzzanat kezelése magában foglalja a csípő eltávolítását, ha még mindig jelen van. A sztinger több mérget adhat ki, ha kihúzza. Az UMMC azt javasolja, hogy biztonságosan távolítsa el, használjon egyenes szegélyű tárgyat, például egy hitelkártyát, hogy átitassa az egészet. Mossa meg a területet szappannal és vízzel, és használjon jégcsomagot a helyszínen 10 percenként és 10 percen belül a duzzadás csökkentése érdekében. Az arcon fellépő duzzanat, vagy a légzést gátló beavatkozás orvosi vészhelyzet.

Akut nefritikus szindróma, más néven nephritis szindróma vagy glomerulonephritis okozza a belső vese szerkezetek részét képező glomerulusok gyulladását vagy duzzadását. Az akut nephritis szindróma gyakori okai a felnőttek körében abdominális tályogok, fertőző endocarditis és hepatitis, a PennState Hershey szerint. Amint a glomerulus gyulladt, a károsodás csökkenti a vese képességét, hogy eltávolítsa a hulladékot a vérből. Az akut nephritis szindróma tünetei közé tartozik a kézfejek, lábak, arc, lábak és karok duzzanata. A kezelési cél az, hogy meghatározza a mögöttes okot és csökkenti a gyulladást a vesében.