Melyek a tüdőgyulladás fő tünetei?

Fájdalmas torok és láz

A “gyaloglás tüdőgyulladás” vagy “atipikus tüdőgyulladás” kifejezést olyan esetekben alkalmazzák, ahol tüdőgyulladás tünetei vannak, amelyek nem eléggé súlyosak ahhoz, hogy ágyban vagy kórházi kezelést igényeljenek. A tünetek olyan enyheek lehetnek, hogy a kezelést vagy a diagnózist nem kérték. Ezt olyan baktériumok okozzák, mint a Mycoplasma pneumoniae Legionella pneumophila és a Chlamydophila pneumoniae. Ha a jelek vagy tünetek megjelennek, fontos, hogy óvintézkedéseket tegyen, hogy ne fertőződjenek meg másokkal. Bizonyos esetekben előfordulhat még súlyosabb betegség is.

Fülfájás / fertőzés

A gyalogló tüdőgyulladás leggyakoribb tavasszal és késő őszén, és a tünetek gyakran ugyanazok, mint a hideg, állítja a New York-i Egészségügyi Minisztérium. Ez magában foglalja a torokfájás, köhögés, láz, fejfájás és fáradtság. Gyakrabban fordul elő gyermekekben és fiatal felnőttekben. Ezek a tünetek az expozíció után hetekig jelennek meg, és általában nem igényelnek kezelést. Az antibiotikumok azonban szükség esetén felírhatók.

Hidegrázás és izomfájdalom

A maine-i Egészségügyi és Emberi Szolgáltatások osztályának állapota szerint ez a betegség napokig, hetekig vagy hónapokig tarthat, és egyes esetekben a középső fül fertőzése kialakul. A belső fülfertőzések fájdalmat, alvászavarokat, halláskárosodást és folyadékot okozhatnak a fülből. A Siketek és egyéb kommunikációs rendellenességek Országos Intézete kijelenti, hogy fontos a fülfertőzés kezelése, mivel súlyos esetekben a fertőzés terjedhet a szervezet más területeire, beleértve az agyat is.

A Maryland Egyetem Orvosi Központja megállapítja, hogy az atipikus tüdőgyulladásban előforduló egyéb tünetek hidegrázás, zavartság, emésztőrendszeri problémák, étvágytalanság, izomfájdalmak és bőrkiütések. A gyengült immunrendszerrel rendelkező egyének, a gyermekek és az idősek nagyobb kockázatot jelentenek a súlyosabb tünetek kialakulására. Egyes esetekben a gyaloglás tüdőgyulladása bronchitishez és más légúti megbetegedésekhez vezethet, és légzési nehézséget okozhat. A mellkasi röntgensugár az egyetlen módja annak, hogy megmondja, tünetei a tüdőgyulladásnak tulajdoníthatók-e.