A szorongás mérésének módjai

Áttekintés

Mindenki időnként idegesnek és stresszesnek érezheti magát. Ez normális viselkedés, amely gyakran kéz a kézben van egy forgalmas élet. Az amerikai, vagy az ADAA szorongás-rendellenességek szövetsége szerint, ha a szorongásod annyira túlterhelik, hogy a mentális egészséged beavatkozik mindennapi életedbe, szorongásos rendellenességet okozhat. Mivel a szorongás nagyrészt érzelmi érzés, nehéz lehet mérni. A kérdőívek, a személyes interakciók megfigyelése és a szorongással kapcsolatos fizikai tünetek mérése lehet kiindulópont, amelyből orvosa mérheti a szorongást és elkezdi kezelni a kezelést.

kérdőívek

Az ADAA szerint a kérdõívek formájában adott válaszok, amelyekre a kábítószerrel és az alkoholral kapcsolatos aggodalmaitok, testi egészségük és életmódjuk megválasztásáért válaszolnak, a szokásos módszer a különféle szorongásos rendellenességek mérésére és diagnosztizálására. A generalizált szorongás, a pánik, a traumát követő stressz és a rögeszmés-kényszeres betegségben szenvedők szívesen beszélnek egy mentális egészségügyi szakemberrel, akik beszélnek a betegeikkel, és felkérték őket írásbeli kérdések megválaszolására. Ezekre a kérdésekre adott válaszok segítik a szorongás mértékét, amely részben meghatározza a megfelelő kezelést. A szabványok folyamatosan kutatás és fejlesztés alatt állnak, egy újabb példa a CUXOS vagy a klinikailag hasznos szorongásos kimenetelű skálának 2010 márciusában történő bemutatása. A méretet a Rhode Island Hospital kutatói fejlesztették ki, és könnyű venni, rövid És szorosabban összehangolják a szorongást, a kapcsolódó mentális egészségi állapotok, például a depresszió helyett.

Interakciós megfigyelések

A British Journal of Pharmacology kapcsolatot mutatott ki a szorongás és a társadalmi interakció mérése között, egészen 1978-ig. A tanulmány az adott év januári számában jelentette, hogy a patkányok bizonyos viselkedésformákat mutattak ki, amikor ismerős környezetben voltak. Azonban, amikor a vizsgált állatok ismeretlen területeken voltak – vagyis szimulált állapotban a szorongásban – megfigyelték, hogy kevésbé szociálisak. A tanulmány eredményei nem messze voltak a jelzettől. Az ADAA szerint a szorongás bizonyos formáit szenvedők, mint például a társadalmi szorongás és agorafóbia gyakran visszavonulnak a társadalomtól, és betegségük részeként levágják magukat a kapcsolatokból. A társadalmi életben és a kölcsönhatásban bekövetkezett változások figyelembevétele tehát lehet a módja annak, hogy mérje a szorongás szintjének változását.

Fizikai jelek mérése

A szorongás fizikai tünetekkel is mérhető. A Mentális Egészség Amerika elmagyarázza, hogy a stressz, a depresszió és a szorongásos rendellenességek stresszt okozhatnak a szervezetben, valamint az elmédben. Azok, akik idegesek, valószínűleg nagyobb vérnyomással és tüskékkel rendelkeznek a vércukorszint mérésekben. A szíved gyorsabban ütközhet a szorongásodra adott válaszként, és az izmok érzelmi türelmetlenségének tükrében érzik szorosan és feszültek. A fizikai vizsga során és az érzelmi tüneteikről való beszélgetés során megmutathatja Önt és orvosát, hogy szenvedéstől szenved, különösen akkor, ha nincs olyan mögöttes egészségügyi állapot, amely megmagyarázza a fizikai állapot hirtelen változását.